O casa mica pentru fiecare vis - proiectul de casa perfect


Atunci cand vrei sa-ti conturezi un vis pe care il ai inca de cand abia iti dadeai seama de ceea ce se intampa in jurul tau, e clar ca iei in considerare toate variantele pe care le ai la indemana. Casa este locul in care tu iti desfasori activitatea cel mai bine. Aici iti reunesti prietenii si rudele ori de cate ori vrei sa te simti in largul tau, precum si locul in care te bucuri de familia ta.
In istoria arhitecturii, tipologia casei este una dintre cele mai dificile si mai complexe din cele care exista. Atunci cand desenezi o casa inseamna sa reduci un intreg univers doar la un mic obiect in care trebuie sa se regaseasca toate caracteristicile persoanei care locuieste in ea.

In teorie este mult mai simplu sa conturezi un univers incepand de la schita deoarece in acel moment ai la indemana o paleta intreaga de optiuni in care poti vedea proiectul final. Trebuie luat in considerare ca obiectele sunt vazute in moduri diferite in functie de orizontul fiecaruia, iar tocmai din aceasta cauza, pentru a putea desena schita unei case trebuie sa stii foarte bine punctele pe care vrei sa le pui in valoare atunic cand faci acest lucru.
Avand la dispozitie planuri numeroase, de la arhitecti celebri, planurile caselor pe care decidem sa le proiectam impreuna cu specialistii din acest domeniu devin foarte incarcate din punct de vedere sentimental. Intr-un oras mare sau pur si simplu intr-un spatiu care ne limiteaza posibilitatile avem de ales intre a face ceva mic si la voia intamplarii sau intre a face ceva mic, dara cu foarte mult bun gust.
Proiectele caselor mici vin in ajutorul acelora care sunt limitati fie de partea financiara ori de cea care priveste spatiul. In orice caz limitari la acest nivel pot fi numeroase, deci nu are rost sa intram in amanunte.
Intr-o casa mica se incearca imbinarea elementelor venite din diferite arii. Spre exemplu unui client ii place o bucatarie de un anumit fel, un dormitor care nu are legatura cu spatiul comun, un living exceptional si o terasa futurista. Pentru a imbina toate aceste elemente, arhitectul trebuie sa gaseasca modalitatea potrivita pentru a proiecta casa cea mult visata.

In calitate de client poti veni cu numeroase idei care se vor concluziona in cele din urma sub forma unui loc special pentru nevoile si valorile tale. Casa este locul care reflecta cel mai bine personalitatea unui om si din aceasta cauza ea poate sa reprezinte punctul de pornire in definitivarea noastra.

Planul casei reliefeaza modul in care poti sa ajungi sa ai locul cel mai potrivit pentru ceea ce ai tu nevoie, iar din aceasta cauza el poate suferi modificari pe masura ce se constatata ca exista solutii mult mai bune pentru necesitatile celui in cauza.